رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان استان تنها مربوط به اجرای طرح تحول نظام سلامت نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان استان تنها مربوط به اجرای طرح تحول نظام سلامت نیست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر رضا چمن ظهر امروز در همایش کاروان همدلی و همزبانی با اشاره به اینکه پیشرفت حوزه بهداشت و درمان استان تنها به خاطر اجرای طرح تحول سلامت نیست گفت: طرح تحول نظام سلامت در همه استانهای کشور اجرا شد اما کهگیلویه و بویراحمد این طرح را بهتر از سایر استانها اجرا کرد.
وی با بیان اینکه دستاورد حوزه درمان استان فراتر از طرح تحول سلامت بود، افزود: در مناطق محروم استان با کمبود فضای فیزیکی مواجه بودیم که ساخت 75 خانه بهداشت در مناطق محروم قبل از اجرای طرح تحول سلامت و در راستای بهبود فضای فیزیکی مناطق محروم بود.
دکتر چمن اضافه کرد: نصب دستگاه ام.آر.آی بیمارستانهای گچساران و دهدشت، دستگاه سی.تی.اسکن گچساران و یاسوج، جذب 130 پزشک متخصص جزء برنامههای طرح تحول سلامت نبود اما اجرای این طرح در پیشرفت این حوزه مؤثر بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به افزایش سهم سلامت روستائیان گفت: سهم سلامت روستائیان در گذشته 26 هزار تومان بود اما در حال حاضر این مبلغ به 86 هزار تومان افزایش یافته است.
دکتر چمن با اشاره به مجوز احداث دو کلینیک تخصصی دهدشت و گچساران گفت: 24 دستگاه آمبولانس نیز به ناوگان اورژانس استان اضافه شد که این جزء برنامههای طرح تحول سلامت نبود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: بیمارستانهای گچساران و امام سجاد(ع) یاسوج فاقد آی.سی. یو بزرگسالان نبود که این مشکل حل شد.
ویزیت یک میلیون و 500 نفر در کلینیک های استان
دکتر چمن تصریح کرد: از زمان اجرای طرح تحول سلامت تاکنون یک میلیون و 500 هزار نفر با تعرفه دولتی در کلینیکها استان ویزیت شدند.
وی با اشاره به چندین دستاورد مهم دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: انجام 500 عمل جراحی توسط تیم خیرین سلامت در منطقه محروم دیشموک، ارائه 5 هزار خدمات دندانپزشکی، برگزاری کنگره بینالمللی خون با حضور 15 کشور خارجی و تربیت دانشجوی رشته دستیاری جراحی از دیگر دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویرواحمد بود که اجرای این برنامهها جزء طرح تحول سلامت نبود.
کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان از افتخارات دانشگاه است
وی با اشاره به کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان در استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: مرگ و میر زنان باردار در استان 50 درصد کاهش یافت که کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان از افتخارات دانشگاه علوم پزشکی است.
انجام زایمان طبیعی در استان دوبرابر میانگین کشوری است
وی در ادامه اشاره ای به اهداف طرح تحول سلامت داشت و گفت: کاهش پرداختی از جیب مردم یکی از اهداف اجرای این طرح بود که قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت میزان پرداختی از جیب مردم در بخش بستری40 درصد بود اما در حال حاضر پرداختی مردم به 5.5 درصد کاهش یافت.
دکترچمن تصریح کرد: انجام زایمان طبیعی و رایگان از دیگر اهداف این طرح بود که از زمان اجرای این طرح در اردیبهشت 93 تاکنون 15 هزار زایمان طبیعی و رایگان در بیمارستانهای استان انجام شده که این دو برابر برنامه طرح است.
وی واقعی شدن تعرفههای درمانی را از دیگر اهداف این طرح برشمرد و گفت: قبل از اجرای این طرح آسیبهای جدی مانند دریافت هزینههای غیرمتعارف وجود داشت اما با اجرای این طرح هزینههای غیرمتعارف از بین رفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در پایان نیز اشاره ای به بهبود فضای هتلینگ بیمارستانی داشت و افزود: بهبود فضای هتلینگ، تأمین دارو، تأمین تجهیزات از دیگراهداف طرح تحول سلامت است.